Pages

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ


Αμερικάνος

7.jpg 
Αυτό το σκουλήκι είναι ίσως το μόνο εισαγόμενο δόλωμα που το προτιμούν τα περισσότερα είδη ψαριών της θάλασσας μας.
Υπάρχουν ψαράδες που η πρώτη τους επιλογή είναι ο αμερικάνος, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα παίρνουν για συμπλήρωμα. Αυτό το σκουλήκι δουλεύει άριστα σε όλων των ειδών τους βυθούς και όλες τις εποχές.
Το αίμα που αφήνει σταδιακά όταν το έχουμε δολώσει μαλαγρώνει την γύρω περιοχή προσελκύοντας τα ψάρια.
Ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το σκουλήκι έχει η μουρμούρα, η τσιπούρα, ο σαργός και το λυθρίνι αλλά εκτός από αυτά νομίζω πως δεν υπάρχει ψάρι που θα αντισταθεί σε αυτό το δόλωμα.
Τα σκουλήκια που έχουν μικρό μέγεθος θα τα δολώσουμε ολόκληρα με την βοήθεια της ειδικής βελόνας ενώ τα μεγαλύτερα μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια. Καλό είναι όμως πριν τα κόψουμε να τυλίξουμε λίγο ελαστικό νήμα σε δυο σημεία ώστε να δημιουργήσουμε άκρες και μετά να το κόψουμε. Με αυτό τον τρόπο και τα δυο κομμάτια θα κρατήσουν το αίμα που μας ενδιαφέρει περισσότερο σε αυτό το σκουλήκι.
Ο αμερικάνος διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 6-8 βαθμούς Κελσίου.
Για να τον διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο στο ψυγείο (2-3 εβδομάδες) θα πρέπει να τον βγάλουμε από την συσκευασία που το πουλάνε και να τον βάλουμε μέσα σε ένα ταπερ με λίγο θαλασσινό νερό.


Popular Posts

recent

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ -ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ -ΔΟΛΩΜΑΤΑ Slideshow: LEADER’s trip to Keratsini-Drapetsona (near Πειραιάς) was created with TripAdvisor TripWow!